Препоръчано, 2019

Избор На Редактора

Как да деактивираме потвърждението за четене (синя проверка) на WhatsApp

Няколко години сега WhatsApp показва, всеки път, когато изпращаме или получаваме съобщение в чата, потвърждаването на визията за същото чрез двойните сини кърлежи.

Ако преди проверката само показахме, че съобщението е пристигнало правилно, с потвърждението, дадено от синия чек, можем да знаем, дори ако нашият събеседник е прочел съобщението (на гласовата бележка, на GIF или на изпратеното изображение).

Ако вярваме, че тази практика е прекалено инвазивна за неприкосновеността на личния Ви живот (може да има ситуации, при които не искаме да получаваме или изпращаме потвърждения за четене в чата), можем да се възползваме от опцията да деактивираме потвърждението на синия двоен чек и по този начин да ни попречим и на другите ни контакти, за да знаем дали съобщението, което ни изпратиха или изпратихме, беше прочетено.

В това ръководство виждаме как да активирате тази опция от WhatsApp за Android и за iOS, както и някои трикове, за да увеличите поверителността, когато използваме WhatsApp.

Преди да продължим, ние трябва да ви предупредим: ефективността на опцията "double blue check" е двустранна, т.е. ако искаме да защитим личната си информация и да не показваме потвърждаването на четенето на получените от нас съобщения, дори няма да видим потвърждението на четенето на съобщенията изпращаме до контактите (дори ако в тях има активирани сини кърлежи).

Това е да направим промяната, направена по отношение на панаира на неприкосновеността на личния живот : не можем да твърдим, че имаме синьото състояние на другите и да не изпращаме потвържденията си за четене (или всички или никакви).

Така че, ако имаме предвид този "план", е по-добре да преустановим и да деактивираме сините петна, само ако считаме, че това е от съществено значение за нашата неприкосновеност или за да защитим нашите разговори от натискане и досадни "шпиони".

Друга важна информация относно протоколите за четене: те винаги са активни, ако съобщението се изпраща в групови разговори, също и чрез дезактивиране на конкретния елемент (груповите разговори винаги показват потвърждения, когато всеки чете конкретното съобщение).

1) Деактивирайте потвърждаването на четене на WhatsApp за Android

Ако имаме смартфон с операционна система Android, деактивирането на разписки за четене е много проста: отворете приложението WhatsApp, кликнете върху трите точки горе вдясно и отворете менюто Настройки .

В менюто, което ще се отвори, кликваме върху елемента " Профил", след това върху " Защита на личните данни" . превъртане през страницата, която ще видим под елемента, който ни интересува, т.е. потвържденията за четене .

Деактивирайте този елемент (премахване на отметката отстрани), за да деактивирате потвържденията за четене; от сега нататък вече няма да виждаме двойките сини кърлежи в нашите индивидуални разговори, но само двойните сиви отметки (т.е. съобщението е получено или изпратено правилно).

2) Изключете потвържденията за четене на WhatsApp за iOS

Ако имаме iPhone с активиран акаунт WhatsApp, деактивирайте потвърждението за четене (синя проверка) е толкова просто, колкото вече е видяно в Android, в крайна сметка разликите са само от графична гледна точка, тъй като двете системи са дълбоко различни от тази точка на зрението.

За да деактивирате "синия" чек, отворете приложението WhatsApp на нашия iPhone, след което кликнете в долния десен ъгъл на иконата за настройки, след което кликнете върху Account -> Privacy .

При превъртането надолу по страницата ще открием елемента " Потвърди четене", който ще бъде деактивиран, за да се премахне синята проверка.

Всички протоколи за четене ще бъдат деактивирани от този момент в отделните чатове.

3) Избягвайте да четете потвърждения, без да ги деактивирате

Ако искаме да запазим сините петна на WhatsApp, но за конкретен контакт искаме да прочетем съобщенията, без да оставяме потвърждение, просто прочетете съобщението в банера отгоре, от известието до изчезването или от приспособлението (на Android).

На iPhone няма да трябва да правим нищо, тъй като съобщенията веднага ще се появят на върха с текста (или поне част от него); ако вместо това искаме да покажем предупреждение в центъра на екрана, докато сме в друг чат от WhatsApp, просто отворете менюто Настройки -> Известия -> Известия в приложението и изберете Сигнали, налични под предупредителен стил .

Така че ще прочетем съобщенията незабавно в малък прозорец, без да оставяме никакво потвърждение, просто избягвайте да натискате Open .

Ако искаме да постигнем подобен резултат на Android, можем да активираме предупрежденията на екрана и да използваме приспособлението.

За да активирате предупрежденията и да избегнете потвърждаването на четене, отворете приложението WhatsApp, отворете менюто Настройки -> Известия и позволете известията да изчезнат, като внимавате да изберете елемента Винаги показва известие за изчезване (както за групи, така и за групи за единични разговори).

Съобщението ще се появи в средата на екрана, докато използваме други приложения или в Дома, просто избягваме да натискаме бутона Показване и няма да предоставим никакъв вид потвърждение за четене.

За да използвате приспособлението просто задръжте пръста си на свободна част от екрана (в Дома), след това изберете Widget и сред присъстващите поставете дома на WhatsApp.

Веднъж поставени, преоразмеряваме го според нашите нужди и очакваме да получим някакво послание: можем да го прочетем от приспособлението, без да оставяме потвърждението за четене, просто не го натискайте.

4) Как да увеличите поверителността на WhatsApp

Скриването на разписките за четене не е много полезно, ако покажем последното време за достъп в приложението WhatsApp: ясно ще покажем идеята да отворим приложението и да пренебрегнем получените съобщения, дори когато сините кърлежи са деактивирани,

За да избегнете този тип данни, винаги е по-добре да обедините деактивирането на потвържденията за четене, когато последният показан достъп е деактивиран: нашето лично пространство ще ви благодари.

За да деактивирате последния достъп до WhatsApp (както за Android, така и за iOS), отворете менюто Настройки -> Акаунт -> Поверителност и под Последен достъп зададете " Няма" .

Също така в този случай промяната ще бъде справедлива : ако не покажем последния ни достъп, няма да можем да видим последния достъп на останалите потребители, дори ако те са активирали гласа.

Top