Препоръчано, 2019

Избор На Редактора

Автоматично качване на снимки за неограничено архивиране онлайн

Доскоро рекламата на Google+ бе предадена по телевизията, където бе подчертана интересна функция: всички снимки, направени с камерата на телефона с Android, могат автоматично да се качат онлайн в профила ви в Google+, така че дори да загубите телефон, не пропускайте важните снимки вместо това.

Днес тази функция вече не е изключителна за Google+ благодарение на приложението Google Фото, което предлага неограничено архивиране на снимки от компютри, iPhone и Android .

В настройките можете да активирате незабавното качване, така че може би само когато телефонът е свързан към Wifi мрежа, всички снимки се качват онлайн в частен режим (не се вижда от други хора), за да се виждат от всяко устройство, което може да се свърже към профила в Google.

Профилите трябва да се синхронизират на смартфона ви и всички снимки ще бъдат качени в личния ви албум в Google Фото.

Същата функция за автоматично качване на снимки може да се направи и в други услуги в облака като Dropbox .

В последната версия на Dropbox за Android и Dropbox за iPhone, за да активирате качването на камерата, което ви позволява да качвате онлайн всички снимки, направени с камерата на вашия мобилен телефон, в личното и личното пространство на Dropbox.

По този начин всяка снимка автоматично се прехвърля и на компютъра, където е инсталирана програмата Dropbox.

Това е още по-добре, снимките могат да се видят незабавно на монитора на вашия компютър, без да се налага да свързвате мобилен телефон и компютър, сякаш с магия.

Дори незабавното качване с Dropbox може да се активира само ако телефонът е свързан към Wi-Fi мрежа.

На Facebook, от 20 септември 2012 г. с актуализацията на приложението, тази функция е добавена и ви позволява да зададете автоматично качване на снимки, направени с камерата .

Отворете Facebook, отидете в секцията с снимки, натиснете бутона Синхронизиране и активирайте синхронизирането.

Албумът на снимките, автоматично качени в профила, се организира в частен албум, който може да се преглежда и споделя дори и от компютър.

Снимките ще бъдат по подразбиране частни и не се виждат от приятели, така че няма проблеми с поверителността.

Автоматичното качване отразява новите снимки, но по избор можете да архивирате и всички снимки на устройството.

Всичко, което трябва да направите, е да упълномощите приложението да влиза в профила в Facebook, да активирате услугата и да го забравите, като оставяте снимките да бъдат качени в профила ви без друга намеса.

От юли 2016 г. тази функция се управлява от приложението Facebook Moments, без което синхронизирането на снимки няма да работи.

Новото приложение Flickr ви позволява автоматично да архивирате снимките на телефона си в свободното 1TB пространство.

Други много изгодни приложения, в които можете да активирате самостоятелно качване на снимки в интернет с много свободно пространство, са pCloud и OneDrive от Microsoft .

С тези приложения фотографиите, направени с камерата на телефона с Android, никога няма да бъдат загубени дори ако телефонът се счупи, ако картата с памет е демагнетизирана или ако сте загубили своя смартфон.

Top