Препоръчано, 2020

Избор На Редактора

История на клипборда в Windows 10 с PC синхронизация

Една от най-добрите функции, добавени към Windows 10 с версия 1809, е историята на клипборда, нещо, което наистина се очаква от години и което най-накрая може да има на нашия компютър.

Въпреки че повечето хора игнорират значението на клипборда или клипборда в Windows, това е функция, която всички ние използваме всеки ден, на практика в основата на всяка работа, която правите на компютъра си: копирайте и поставете .

Когато копирате и поставяте текст или дума, използвайки комбинацията от клавиши CTRL-C CTRL-V или дори чрез менюто с десния бутон, копираното съдържание се записва в клипборда от системата, така че могат да бъдат поставени в документ или текстово поле.

Проблемът е, че тези бележки в Windows винаги са останали невидими и скрити.

Също така, без историята, всяко копирано съдържание изчезва, ако рестартирате компютъра си, а след това всеки път, когато копирате текст или изображение, предишната, която е непоправимо изгубена.

За тези, които често използват копирането и поставянето на думи или текстове, това основно поведение на клипборда на Windows винаги е било ограничено и затова е било необходимо да се инсталира външна програма (вижте програмите за управление на бележките за копиране, изрязване и поставяне в Windows).

В Windows 10, накрая, има функцията за хронологията на бележките за копиране и поставяне, с допълнителната възможност за синхронизиране на тази хронология между устройствата (Cloud Notes), което е удобно за тези, които работят на два или повече компютъра, може би у дома и в офиса.

За да активирате историята на клипборда в Windows 10, който е изключен по подразбиране, трябва да отворите менюто "Старт", да отворите Настройки> Система и след това да намерите новата секция, наречена Note Pad в лявата колона.

В клипборда има само две опции, едната за активиране на историята, а другата - за активиране на синхронизирането на бележките на всички устройства, което използва облака на Microsoft.

На този етап, като активираме и двата варианта, ще имаме два важни резултата:

Първият е, че е възможно да се възстановят всички избрани текстове, които са били копирани .

Хронологията на бележките се превръща в блок, в който можете да запазите части от текста, които искате да използвате повторно, точно като истински лист бележки.

Например, ако намерите текст, от който можете да избирате само няколко изречения, можете да го прегледате и да натиснете клавишите CTRL-C няколко пъти, за да намерите избраното в клипборда съдържание на текст и да го поставите, където е уместно.

По всяко време историята на копираните бележки може да бъде отворена чрез натискане на клавишите Windows-V заедно (докато последният копиран текст е поставен с CTRL-V).

В прозореца на историята просто натиснете една от бележките, за да я подготвите за поставяне.

Няма ограничение за размера на бележките, копирани и съхранени, така че списъкът може да бъде много дълъг след известно време.

От клипборда можете да натиснете клавиша Изтрий, за да изтриете всичко или да натиснете X в клипборда, за да изтриете само избрания.

Рестартирането на компютъра изпразва клипборда и изтрива всичко.

Съхраняването на копие и поставяне на бележки в Windows 10 работи и за изображения, ако е копирано от преглед на изображения (не работи за изображения, копирани от уебсайтове), а също и когато натиснете бутона Щампов, за да направите екранна снимка.

За да се уверите, че бележките се запазват дори и след рестартиране и дори след натискане, за да изтриете всичко, трябва да отворите историята на клипборда, да преместите курсора на мишката върху тях и да натиснете иконата на иглата.

Втората опция на настройките на Windows 10 е тази, която активира синхронизирането на бележките между различните устройства, което ви позволява да намирате текстовете, копирани от компютър, дори на други компютри с Windows 10 и свързани смартфони .

За да извършите тази синхронизация, трябва да използвате същия профил за вход в Microsoft на компютрите си.

Единственият недостатък на тази опция е, че текстът и копираните изображения се изпращат на сървърите на Microsoft, което може да се окаже проблем с поверителността.

Top