Препоръчано, 2019

Избор На Редактора

Бързо превключване на потребителите в Windows 10

Ако имаме общ компютър вкъщи, използван от повече хора, би било много хубаво да създадем потребителски акаунт за Windows за всеки и да не използваме, както обикновено, една и съща сметка за всички.

Чрез профилите на компютъра с Windows става възможно да се разделят различните дейности, да се инсталират програми, които стават видими само за един потребител, а не за други, да имат иконите, избрани на работния плот, да пазят папка от документи и изображения, различни от тези на другите. Windows 10, персонализирайте настройките по уникален и различен начин.

Освен това, потребителските профили на Windows също добавят ниво на поверителност към компютъра, така че другите не могат да шпионират посещаваните от нас дейности и сайтове.

Дори и за тези, които използват само компютъра за създаване на потребителски акаунти, е полезно например да се отдели използването на компютъра от работа и игра или да се създаде достъп на гост, който да се използва, когато някой се прибере вкъщи.

Въвеждането на компютъра с друг потребител, различен от текущия, е наистина проста в Windows 10, където има потребителска функция за бързо променяне, която опростява превключването между профили дори и без да се налага да се затвори приложението и без да се прекъсва връзката.

Най-честият начин да преминете към друг потребител е да използвате менюто "Старт".

След това можете да натиснете клавиша Windows в долния ляв ъгъл, след това натиснете иконата на потребителя отляво и изберете друг акаунт.

В този момент ще се покаже екранът за вход и трябва да използвате идентификационните данни с парола.

За да се върнете към използвания профил, можете да използвате същата процедура.

Друг начин да промените потребителите бързо е клавишната комбинация, която затваря всичко, т.е. на клавишите Alt + F4 .

Онези, които са запознати с Windows, знаят, че тази клавишна комбинация може да се използва за изключване на компютъра чрез натискане на тези клавиши няколко пъти.

Alt + F4 затваря програмите и отваря опциите за изключване и превключване на потребители.

За да направите бърза промяна на потребителя, без да прекъсвате работата и без да затваряте нищо от текущия акаунт, трябва да използвате клавишите Windows + L, което е историческият пряк път за заключване на компютъра.

Когато заключите компютъра по този начин, отворените програми и файлове не се затворят и се показва заключващият екран за достъп до Windows и може да се използва за превключване към друг акаунт в PC.

Имайте предвид, че променящият се потребител, без да се извежда, ще помни всички процеси, файлове и програми, отваряни от предишния потребител, консумирайки много компютърни ресурси, които ще останат недостъпни за току-що въведения потребител.

За още по-бърза промяна на потребителя на компютъра натиснете заедно клавишите Ctrl + Alt + Del и след това натиснете Change User .

Функцията Бързо превключване на потребители работи за потребители, които са влезли с профил в Microsoft или локален профил.

Top