Препоръчано, 2020

Избор На Редактора

Whatsapp споделя номер и информация с Facebook: как да го предотвратим и какво означава това?

Всички потребители на WhatsApp от цял ​​свят трябва да са получили съобщение, когато се отвори приложението, от което се изисква да приемат малка промяна в Условията и Декларацията за поверителност .

За да продължите да използвате Whatsapp, трябва да приемете промяната, но какво означава тази промяна?

По принцип съгласието на потребителя се изисква да споделя информация (включително телефонния номер) на профила Whatsapp с Facebook .

Както обяснява съобщението, дори и Facebook да е наясно с нашия телефонен номер и друга информация, свързана с личния профил на Whatsapp (подобрявайки по този начин идентификацията на потребителя), няма да може да шпионира чат и никога няма да публикува брой телефон и разговори в Facebook.

Всъщност цената е да платим, за да използваме Whatsapp, която винаги е безплатна и, както знаем, е собственост на Facebook от 2014 г. насам (закупена за 19 милиарда долара).

АКТУАЛИЗАЦИЯ: Facebook деактивира, през ноември 2016 г., споделянето на данни от Whatsapp в Европа поради правни запитвания.

Има ли нещо, което да се притеснявате за това намеса в Facebook на Whatsapp?

Кой използва Facebook и Whatsapp със знанието, че това, което е публикувано или написано (не забравяйте, че чатът на Whatsapp е криптиран, докато тези на Facebook Messenger все още не) се използва в онлайн разпространението на реклами и създаването на маркетингова статистика, няма да има какво да се страхува.

Единствената промяна е, че сега, който е регистриран в Whatsapp, трябва да сподели номера си с Facebook (а не с "Facebook"), който може да го използва в комбинация с други данни, за да интегрира други продукти или да насочи насочена реклама въз основа на интереси.

Кой е толкова наивен, че мисли, че Whatsapp е различен от Facebook, и който смята, че свободното използване на Whatsapp се основава на щедрост, то може да бъде изместено от това предупреждение и да се окаже в горчивата реалност: "ако е безплатна, продуктът е ти. "

След като Whatsapp стана безплатно за всички, без повече годишен абонамент, беше съвсем ясно, че Facebook ще използва най-използвания чат в света, за да генерира известна печалба чрез споделяне на данни и / или реклама.

За щастие, в Whatsapp все още няма форма на вътрешна реклама, но споделянето на данни вече е активирано.

Ако това ни струва нищо, Facebook може да покаже по-добри и по-насочени реклами на сайта Ви благодарение на това събиране на данни.

Кой не е съгласен с тази нова политика за управление на данните на Whatsapp има две алтернативи, престанете да използвате Whatsapp (в допълнение към Facebook) и се изолирайте от повечето приятели (например като изтеглите телеграмата като заместител) или променете нова опция все още ви позволява да блокирате споделянето на телефонния номер с Facebook .

Точно така, за да предотвратите споделянето на нашия телефонен номер и друга информация във Facebook, трябва да отворите Whatsapp, отворете Настройки -> Акаунт и деактивирайте опцията Споделяне на информация .

Както е писано след деактивирането и преди потвърждението, тази операция, която не знам защо, е необратима, т.е. не можете да се върнете и да активирате отново споделянето на информация с Facebook.

По този начин Facebook може да ограничи използването на някои продукти и някои функции (като може би възможността да получавате безплатни SMS от Facebook).

Също така трябва да приемем, че това е частично деактивиране и че WhatsApp ще може да споделя данни за други цели, например за подобряване на системите и приложението изобщо.

За всички, които се съмняват, WhatsApp публикува и страница с често задавани въпроси, за да даде повече обяснения и да отговори на някои от най-важните въпроси:

- Ще има ли реклами в WhatsApp?

Кратък отговор: Не

- Каква информация се споделя с Facebook?

Отговорът тук е малко неясен и не е ясно каква ще бъде тази " определена информация ".

Със сигурност ще има споделен телефонен номер.

- Ще бъде ли информацията, споделена от Whatsapp във Facebook, видима за други потребители на Facebook?
Кратък отговор: Не, никога няма да се споделят съобщения, снимки и информация за профила във Facebook и няма да бъдат видими за никого.

Top