Препоръчано, 2019

Избор На Редактора

Освободете телефона ни безопасно (Android)

Ако всеки път ни питаме: " Извинете ме, ми дадете миг на телефона, който искам да видя нещо? " Ние сме неудобно, защото наистина не искаме да даваме в различни ръце смартфона си, тогава това е статията, която трябва да прочетете.

Нашият смартфон всъщност е толкова пълен с лични и лични данни, които дори го оставят свободни в ръцете на най-добрия ни приятел за 5 минути, може да ни накара да се притесняваме за това какво би могло да шпионира и да разбере за нас.

Това е като да ни помолим да вземем нашият компютър, с възможността да шпионираме нашите снимки, нашата история, нашите имейли, нашия Facebook и всичко, което пишем в чата и в Whatsapp.

Дори и да не мислите за това, говорейки за смартфон Samsung, Huawei или друга операционна система Android, можете все пак да предоставяте смартфон на приятел или друго лице безопасно, защитавайки и скривайки нашите частни дела и на като същевременно му позволява да използва функциите, от които се нуждае, по безопасен начин за нас.

Номерът е да създадете потребител, дори на типа гост, на Android, който е ограничен потребител, който не може да чете и използва нашите лични приложения.

По същество той създава отделен дял на устройството с неговите данни, приложения, настройки и дори с различен първоначален екран.

Поради това, когато някой приятел или член на семейството често трябва да заемат нашия телефон с Android, трябва само да го предадем на потребителя на гост или друг профил, създаден, така че да сте сигурни, че не можете да шпионирате нещата по никакъв начин.

За да създадете нов потребител или потребителски профил в Android, трябва само да докоснете иконата за малкия човек в горната дясна част на лентата за известия, след което бутона Добавяне на потребител или Добавяне на гост .

Също така можете да направите същото, като отворите Настройки > Потребители > Добавяне на потребител или Добавяне на гост .

Ако добавите нов потребител, ще бъдете указани при регистрацията на нов профил в Google, а в случай на потребител на гост, преходът е директен и без конфигурационни процедури.

Потребителят, добавен с Google, може да инсталира външни приложения като Facebook и Whatsapp, които, ако вече са инсталирани в телефона, не отиват да консумират двойна памет (и ако потребителят бъде изтрит, приложението, инсталирано в нашия акаунт, не е със сигурност елиминиран).

Приложенията, споделени между двама потребители, се инсталират само веднъж, но не споделят данни.

Така че, като влезете в профила си от потребител, никога няма да виждате снимки, видеоклипове и файлове, съхранявани от другия потребител.

За този потребител можете да позволите в настройките> Потребител да правите телефонни разговори с нашия телефон или да изпратите SMS (в този случай регистърът на повикванията и SMS съобщенията се виждат от другия потребител).

Добавените потребители могат също така да създадат заключване на екрана с парола, за да не можем да гледаме какво са направили.

По всяко време можете да изтриете всички добавени потребители.

Новият потребител може да бъде добра опция, ако често давате телефона на нашия син, съпруга или други приятели и семейство .

Но ако ние отдаваме кредит на телефона за кратко време и само за внезапна нужда, която не бива да се повтаря, е по-добре да преминете към потребител на Гост, който е по-бърз и чиито данни могат да бъдат изтрити и премахнати с докосване.

Единственият проблем с профила " Гост " е, че той може да използва само приложенията, предварително инсталирани на смартфона (включително Chrome), а не приложенията, инсталирани от Google Play Магазин като Facebook, Whatsapp и други.

Тези приложения могат да се използват само от потребител, създаден и регистриран в телефона.

Освен това профилът за гости не може да осъществява телефонни обаждания.

Ако искате да оставите тази възможност да осъществявате телефонни разговори с гостуващия потребител, трябва да отидете в Настройки> Потребители, да докоснете зъбното колело до Гост и да активирате опцията (в този случай регистърът на повикванията остава видим за хоста).

Красотата на гостите на Android е, че след като използвате телефона, можете да докоснете лентата за уведомяване, иконата на малкия човек и да премахнете госта, за да изтриете всички данни и всички истории за използване на телефон.

В противен случай, ако не премахнете хоста, следващия път, когато извикате, можете да изберете дали да продължите сесията оставена отворена или да започнете нова, като всички данни се нулират.

В този режим можете да използвате телефона и на непознат, който със сигурност не може да шпионира никое от нашите лични данни.

Top