Препоръчано, 2020

Избор На Редактора

Откажете от Facebook и затворете профила си завинаги

Въпреки че вече съм говорил, струва си да освежим това ръководство, за да разберем как да продължим с окончателното закриване на акаунта в Facebook, за да не мислим повече за това.

Макар че това може да изглежда лесно, независимо от причината, поради която искате да изтриете даден профил, наистина трябва да сте сигурни, че го направите добре и като следвате определени стъпки, не само за да предотвратите повторно появяване на лицето ви във вътрешните търсачки, че вашите данни не се съхраняват на сървърите на Facebook.

Тъй като има много хора, които са решили да се откажат от Facebook за многобройните проблеми, свързани с поверителността, които поставят личните данни на публично място, виждаме как да изтриете правилно и напълно профила на Facebooj, особено ако е бил използван дълго време, трябва да следвате следващите стъпки .

Имайте предвид, че според Facebook изтриването на профила означава, че вече няма да можете да го активирате отново .

Профилът, снимките, публикациите, видеоклиповете и всичко, което е публикувано, ще бъдат изтрити за постоянно и вече не могат да бъдат възстановени.

Facebook Messenger не може да се използва, нито пък имате достъп до други приложения или сайтове, използващи този Facebook профил.

Някои данни, като например съобщенията, които сте изпратили на приятели, може да останат видими за тях след изтриването на профила ви.

Копия от изпратени съобщения се запазват във входящата поща на вашите приятели.

1) Архивирайте данните си

Първата стъпка, преди да изтриете профила в Facebook, е да направите резервно копие на всички данни и да ги изтеглите на компютъра си.

Това ще ви позволи да запазите актуализации на състоянието, снимки, видеоклипове, съобщения, списък с приятели и всичко, което е било направено във Facebook след записването.

За да изтеглите пълния профил в Facebook на компютъра си, трябва да отидете в Настройки> Информация за Facebook и да изберете опцията Изтегли лична информация .

2) Прекъснете връзката с приложенията, които използват нашия Facebook акаунт

Следващата важна стъпка е да изключите приложенията на трети страни, за които Facebook е била използвана.

Например, приложение като Spotify вероятно ще използва профила в Facebook.

За да прекратите връзката с приложения на трети страни, трябва да отворите Настройки> Приложения и уебсайтове, за да видите списъка с приложения.

Изберете приложенията, които да бъдат изключени (ако изтрием профила, изберете всички) и натиснете бутона " Премахване ".

Трябва да се отбележи обаче, че данните в тези приложения остават, така че би било подходящо да отидете на всеки един и да се регистрирате или влезете с имейл адрес.

Може да се наложи да се свържете с приложенията, за да ги възстановите.

3) Деактивирайте профила

Ако все още не сте сигурни дали искате да изтриете профила си във Facebook завинаги, можете да деактивирате профила ( Профил -> Настройки -> Деактивиране на профила ).

Деактивирането оставя всичко непокътнато - информация, приятели, снимки и т.н.

Ако профилът е деактивиран, все още можете да бъдете поканени да участвате в събития и да получавате известия.

Всъщност тя скрива страницата за профил за известно време, но не изтрива нищо.

В друга статия се обяснява подробно какво означава да деактивирате Facebook .

4) Изтрийте профила

Всичко, което трябва да направите, за да се отпишете от Facebook, е да кликнете върху тази връзка, която води до настройките на профила ви под раздел " Вашата информация във Facebook ".

От тази страница намерете " Изтриване на профила и информацията " и продължете с съветника, който всъщност ще поиска от Бог да архивира профила и да забрани всички външни приложения.

На този етап вече няма да се налага да се опитвате да влезете в профила за 90 дни, което е времето, което позволява на Facebook да премахне всички данни от сървърите си.

След това сметката ви е завинаги, а дори и всичките ви данни, надяваме се.

Ако следвате това правило, профилът ще бъде изтрит за постоянно, в противен случай той ще бъде деактивиран.

След това ще трябва да активирате отново Facebook и да продължите стъпка по стъпка в пътя за отмяна.

На тази страница има инструкции за закриване на профила в Facebook, които са същите, както е показано тук.

Преди да изтриете от Facebook, препоръчително е да обобщите всички стъпки, които трябва да бъдат предприети :

- Прекъснете връзката с всички устройства, които са осъществили достъп до Facebook (от Настройки> Защита и достъп ).

- Изтрийте всички пароли за приложенията, създадени във Facebook.

- Ръчно да изтриете всички публикации, публикувани във Facebook, като използвате разширение като Social Book Post Manager, за да го направите по-бързо (въпреки че може да е наистина невъзможно да изтриете всичко, ако сте се регистрирали в продължение на години).

- Изтрийте историята на позициите (икона в три точки в горния десен ъгъл).

- Изтрийте всички контакти, качени от приложението Facebook (от тази връзка)

- Изтрийте цялата информация за плащане в профила (включително кредитните карти), използвани за закупуване на реклама.

- Премахнете телефонния номер и цялата лична информация за потребителския профил.

- Ако сте администратор на фен страници или групи, уверете се, че сте назначили двама други доверени администратори, за да управлявате тези страници, които иначе биха останали без управление или дори да изтрият страници.

- Ако наистина искате да сте сигурни, че Facebook вече няма да се показва на друг сайт, можете да инсталирате разширението Прекратяване на връзката за браузъра Google Chrome, което предотвратява показването на кутийки "подобни" във Facebook.

За да оправдаете допълнително това ръководство, е интересно да се отбележат някои статистически данни, които показват известно недоволство от Facebook.

Според изследователския център "Пеу", с интервю с 4594 американски възрастни между 29 май и 11 юни 2018 г., е отбелязано, че през последните 12 месеца 54% са променили настройките си за неприкосновеност на личния живот, 42% профилът, поставен на пауза от и 26%, изцяло анулира приложението Facebook.
Като цяло 74% от потребителите на Facebook предприеха поне едно от тези действия.

Top