Препоръчано, 2020

Избор На Редактора

Използвайте частен режим в Gmail на Android и iPhone

С новия конфиденциален режим на Gmail можете да изпращате съобщения с изтичане на срока на валидност или да оттеглите достъпа на получателя до пощата, изпратена по всяко време. Този режим помага на потребителите да защитават имейлите с чувствително съдържание, които след това стават поверителни и лични, без да имат възможност тези, които ги получават да изпращат, копират, отпечатват и изтеглят.

Обърнете внимание, че частният режим не позволява на получателите да споделят електронна поща дори случайно, но не пречи на получателите да правят екранни снимки или снимки на съобщения.

С помощта на конкретни програми или обикновени екранни снимки става възможно да се копират или изтеглят съобщенията, изпратени в конфиденциалния режим.

Въпреки това ограничение, тя все още е отлична функция за сигурност, която трябва да бъде известна.

От запазения режим вече сме говорили в ръководството за изпращане на защитени имейли в Gmail с изтичане на срока и парола .

Сега нека видим как да изпратите съобщения, защитени с приложението Gmail на Android и iPhone, достъпни само сега с най-новата актуализация.

Отворете Gmail, натиснете, за да напишете ново съобщение и след това докоснете горния десен бутон.

Изберете Частен режим, за да се покажат всички опции за защита.

След това можете да зададете дата на изтичане и паролата или паролата, за да отворите съобщението.

Срокът на годност може да бъде един ден, една седмица, един месец, три месеца, пет години.

Паролата може да бъде стандартна или SMS код.

В първия случай, ако съобщението е изпратено на получатели с адрес в Gmail, няма да има парола, която да бъде вмъкната, ако получателите не използват Gmail.

Във втория случай паролата се изпраща чрез SMS, като по този начин се въвежда и телефонният им номер.

Можете също да предотвратите получаването на имейл от получателите преди изтичане на срока им на валидност .

За да направите това, след изпращане на съобщението, отворете го от списъка с изпратени, превъртете надолу и натиснете бутона, за да премахнете достъпа.

Това е еквивалентно на унищожаването на изпратеното съобщение.

Получателите на поверителни имейли получават връзката за достъп с ясно, а не съдържанието, което ще бъде достъпно с парола или без, в зависимост от избора.

Top