Препоръчано, 2020

Избор На Редактора

Whatsapp: скриване на четките за четене и последния достъп

Приложението Whatsapp на Android и iPhone има две важни опции в контролите за поверителност .

Управлението на поверителността е дошло до голямо търсене на Android, тъй като те вече присъстват в iPhone за известно време.

Сред тях най-важното е това, което позволява накрая да решава дали да покаже на приятелите си времето на влизане в чата или не.

По този начин можете да скриете активността си в това, което искате, и да избегнете отговора, без някой да ни обвинява, че не го обръщаме.

Новите контроли за поверителност в Whatsapp за Android и iPhone могат да бъдат намерени в общите настройки на приложенията, достъпни чрез натискане на бутона за меню (горе вдясно или отдолу).

В Android трябва да отидете на настройки> Профили и след това в Поверителност, докато в iPhone отидете в Настройки> Настройки за чат> Разширени, за да изберете кой може да види следната лична информация:

- последен достъп ;

- снимка на профила ;

- Държава

- Инфо

За всеки можете да поставите всички, само контакти в телефонния указател или никой.

В същия екран можете да управлявате блокирани контакти, които не могат да се свързват с нас и да ни изпращат съобщения.

Времето на последния достъп е този, който доказва действителното отваряне на Whatsapp.

Важно е да се отбележи, че когато човек е онлайн за приятел, това може да означава, че приложението е активно и пишете и изпращате съобщение, но не само.

Когато използвате Whatsapp и оставяте приложението отворено, то пак ще показва онлайн състояние.

Още по-важно е да знаете, че чрез промяна на поверителността в Whatsapp и чрез поставянето на "Никой" не може да види последния ни достъп, дори не можете да видите времето на последния достъп на приятели .

Това е цената, която трябва да плащате за поверителността в Whatsapp.

Имайте предвид, че това няма да скрие известията за съобщения, прочетени както за входящи, така и за изходящи, което е друга опция, тази на потвържденията за четене .

От ноември 2014 г. в Whatsapp уведомлението за прочетеното съобщение се представя със синия знак .

На практика, когато изпращате съобщение на някого, в се появява първо, че той е изпратен.

V става двойно vv, когато това съобщение е получено .

Потвърждението за получаване става потвърждение за четенето, когато двойното vv става синьо, което означава, че съобщението е прочетено .

Например, ако получих съобщение, защото моят смартфон е свързан към интернет, може и да не съм го прочел още, защото спя или защото имам мобилен телефон далеч, дори ако моето известие се появи на моя смартфон.

Съобщението за четене на съобщения може да бъде деактивирано .

Друга опция за поверителност е блокирането на контакти на Whatsapp, обяснено в друга статия.

Можете също да скриете чат и контакти на Whatsapp (ако сте смущаващи) и определено останете офлайн в Whatsapp и да не се виждат онлайн.

Top