Препоръчано, 2020

Избор На Редактора

Изключете Facebook временно да изчезне

Въпреки че Facebook вече е като световен телефонен указател, в който всички сме регистрирани, се казва, че не можете да прекъсвате излизането от социалните, без да давате твърде много обяснения, за да направите себе си неизясним, както бихте го направили, като изключите телефона, поне временно.

В определени случаи може просто да се почувствате уморени след битка или да прочетете лоши новини, да видите, че пишете лоши коментари или по друг начин, които създават раздразнение от онези, които не мислят като нас, особено от екстремисти от всякакъв тип.

Така че се случва да се изкушава да се откаже от абонамента си от Facebook и да изтрие сметката, което обаче вероятно ще свърши с покаяние.

Много по-лесно е възможно днес да деактивирате Facebook и временно да изтриете профила, без да изтривате нищо, а да се уверите, че той действително е изчезнал .

Facebook дава възможност да деактивирате сметката и да я замразите временно, оставяйки всички данни така, както са, но ги прави невидими, сякаш профилът е бил изтрит завинаги.

След това можете да задържите профила деактивиран и след това, когато искате, да го активирате отново и да се върнете там, където сте били, като намерите всички снимки, актуализации на състоянието и приятели, както преди, преди да го прекъснете.

За да се изтриете временно от Facebook, трябва да направите настройки, като кликнете върху стрелката надолу в горния десен ъгъл, след това отидете в раздела Защита и достъп .

В страницата с общи настройки можете да щракнете, без да се страхувате да направите повреда, бутона " Управление на акаунта " и след това в последната написана опция: Деактивирайте профила си .

Натиснете върху връзката Деактивиране по-долу и на следващата страница, потвърдете потвърждението, като въведете паролата за акаунта.

Преди да продължите, важно е да разберете какво правите с тази операция.

Този начин за деактивиране на профила не прави нищо друго освен забрана и скриване от Facebook и търсене в целия профил, изтриване на таговете (т.е. връзки към нашия профил) и изтриване на актуализации на състоянието и на всички качени от нас снимки, винаги само временно.

Който се опитва да посети профила ни, ще открие, че страницата не е намерена, сякаш вече не съществува, с надпис като: " Съжаляваме, това съдържание не е налично в момента

Връзката, която сте проследили, може да е изтекла или страницата може да е видима само за аудитория, от която не сте част. "

Но когато активирате отново профила, всичко се връща онлайн, както преди, етикетите се възстановяват, снимките и профилът се връщат на разположение на всички за консултации и изследвания.

За да активирате деактивирания профил в Facebook, трябва само да влезете от сайта или приложението и да активирате отново деактивирания профил.

В полето на тази статия посочвам интересно разширение за тези, които не искат да премахнат дори използването на опцията, която временно деактивира профила, но която ви позволява да регулирате използването на Facebook на компютъра си, ако осъзнаете, че той губи прекалено много време.

Stay Focusd - разширение за Google Chrome, за да блокира достъпа до сайта на Facebook за известно време

За Firefox можете да използвате разширението Leechblock и да настроите сайта Facebook.com, позволяващ дневно време за сърфиране.

Като цяло, в друга статия имах изброени някои програми за блокиране на сайтове и ограничаване на браузъра във Facebook .

Top